Recept på Mölkfri efterrättspajdeg
Om det är efterrätt typ äppelpaj, blåbär el liknande så brukar vi göra "Latmajas paj"
Det är en smulpaj som är god och det enda man behöver tänka på är att köpa mjölkfitt margarin ( typ Keiju, Carlshamn eller vad som finns i butiken).
Så lycka till.
100g margarin MJÖLKFRITT 2 1/2 dl vetemjöl 1/5 dels tsk bakpulver 2 msk socker
Smält margarinet låt svalna av eller dela ibitar och kör allt i mixer.
Bär i formen först, strö över lite socker + potatismjöl (om man vill) och smula sedan över kleten.
GRÄDDA 200 grader i 10-15 minuter.
Jag brukar ta dubbel sats eftersom det blir lite nätt med bara en om det ska täcka allt. Katarina
Det är en smulpaj som är god och det enda man behöver tänka på är att köpa mjölkfitt margarin ( typ Keiju, Carlshamn eller vad som finns i butiken).
Så lycka till.
100g margarin MJÖLKFRITT 2 1/2 dl vetemjöl 1/5 dels tsk bakpulver 2 msk socker
Smält margarinet låt svalna av eller dela ibitar och kör allt i mixer.
Bär i formen först, strö över lite socker + potatismjöl (om man vill) och smula sedan över kleten.
GRÄDDA 200 grader i 10-15 minuter.
Jag brukar ta dubbel sats eftersom det blir lite nätt med bara en om det ska täcka allt. Katarina
Kommentarer
Postat av: Lotta
Den bjuder jag gärna på om man fick låna barnen någon gång! = ) Vad ska det vara för frukt/bär för att passa junior?
Trackback