Rätt Mental Inställning

7 steg till rätt mental inställning.
1) Hitta lyckan i vardagen.

Tänk så här: Vad har jag att vara glad över? Du kanske ägnar dig åt en hobby som ger dig energi, du kanske har en partner som du älskar eller en vän som alltid ställer upp. Att tänka på och uppskatta dessa saker är det bästa sättet att vara lycklig.

2) Om du känner dig nere.

Tänk så här: En blind man erbjuder dig att få alla hans pengar om han får din syn. Det kanske inte känns så lockande. Gläds därför åt saker du har som du brukar ta för givna. Du bor i ett land där du får utbildning, mat och kläder. Försök att få lite perspektiv på tillvaron.

3) Skippa negativa tankar.
Tänk så här: Negativa tankar tar lätt över och svärtar ner allt. Visst kan jag känna mig ledsen eller besviken ibland, men inget blir bättre av att älta oförrätter. Bestäm dig för att se saker som vid första anblicken verkar vara klara minus som halva plus.

4) Förstå vad du vill.
Tänk så här: Skyll inte på omständigheter och yttre faktorer. Om det ska bli någon förändring så är det upp till dig, här och nu. Många vet mer om vad de inte vill än vad de vill. Fundera över vad du vill jobba med, hur du vill att dina relationer ska se ut och hur du vill må. Det är fullt möjligt att uppnå dina drömmar, men du når dem inte utan arbete.

5) Få mod att förändra.

Tänk så här: Förändringar får oss att växa. Visst gör det ont om en kärleksrelation tar slut, men om du inte vågar satsa kan du heller aldrig vinna. Välj åtminstone en annan rätt nästa gång du går på restaurang eller åk på semester med några nya bekanta för att vidga dina vyer.

6) Lär dig ta motgångar.

Tänk så här: Vänta dig det bästa, men inse att livet bjuder på motgångar. Det regnar på semestern, relationer tar slut och du kan inte köpa allt du vill. Vi behöver hårdare hud. Här gäller det att få perspektiv på tillvaron och vara tacksam för det du har. Jörgen säger: ”När livet erbjuder dig en citron kan du åtminstone tillsätta socker och göra saft av det.”

7) Casha in
Tänk så här: Har du en positiv grundinställning blir du en roligare partner, förälder, kompis och kollega. Folk kommer att vilja umgås med dig och ni lyfter varandra. Hur kul är det att slå en ”hole in one” eller vara miljonär för en dag om man inte har någon att dela upplevelserna med? Det är i samspelet med andra vi blir till. 

Källa: Psykolog Jörgen Oom.
(Alla kan! även om det tar tid att förändra sitt beteende/tänk så går det!
Hittade dessa på expressen och även om det inte är precis som jag tänker så är det väldigt bra. Läs och ta en fundering, det kanske hjälper)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0