En vit pizza, en utan ost och en normal

Idag ska vi fira 12-åringen. Det blir pizzor!! Tre stycken ska jag göra.
En vit pizza som receptet är från aftonbladets Viktklubb.
En utan ost eftersom vi har två mjölkproteinallergiker
En med ost och skinka.

Här är receptet på den vita pizzan väl värd att testa (jag har gjort det ett par ggr tidigare och den är god)

.

Ingredienser

Antal portioner: 4

pizzadeg:
0.5 paketjäst
2 dlljummet vatten
1 mskolivolja
4.5 dlvetemjöl eller ev glutenfri mjölmix ev mer
 salt
fyllning:
2 dllättcreme fraiche
80 gramriven 17%-ig ost
1 stsmulad piripiri
 salt och peppar
100 gramrökt skinka i strimlor
200 gramchampinjoner i skivor
400 gramtomat i skivor
 oregano

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Rör ner lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, det mesta av mjölet samt salt. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen till en rektangulär kaka, stor som en långpanna.
Blanda creme fraiche, ost, piripiri, salt och peppar i en skål. Bred blandningen på pizzabottnen. Täck med skinka, champinjoner och tomatskivor. Strö på oregano. Grädda pizzan i 275 grader i närmare 10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0