En vit pizza, en utan ost och en normal
Idag ska vi fira 12-åringen. Det blir pizzor!! Tre stycken ska jag göra.
En vit pizza som receptet är från aftonbladets Viktklubb.
En utan ost eftersom vi har två mjölkproteinallergiker
En med ost och skinka.
Här är receptet på den vita pizzan väl värd att testa (jag har gjort det ett par ggr tidigare och den är god)
.
En vit pizza som receptet är från aftonbladets Viktklubb.
En utan ost eftersom vi har två mjölkproteinallergiker
En med ost och skinka.
Här är receptet på den vita pizzan väl värd att testa (jag har gjort det ett par ggr tidigare och den är god)
.
Ingredienser
Antal portioner: 4
pizzadeg: | |
0.5 paket | jäst |
2 dl | ljummet vatten |
1 msk | olivolja |
4.5 dl | vetemjöl eller ev glutenfri mjölmix ev mer |
salt | |
fyllning: | |
2 dl | lättcreme fraiche |
80 gram | riven 17%-ig ost |
1 st | smulad piripiri |
salt och peppar | |
100 gram | rökt skinka i strimlor |
200 gram | champinjoner i skivor |
400 gram | tomat i skivor |
oregano |
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Rör ner lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, det mesta av mjölet samt salt. Arbeta ihop till en deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter. Kavla ut degen till en rektangulär kaka, stor som en långpanna.
Blanda creme fraiche, ost, piripiri, salt och peppar i en skål. Bred blandningen på pizzabottnen. Täck med skinka, champinjoner och tomatskivor. Strö på oregano. Grädda pizzan i 275 grader i närmare 10 minuter.
Kommentarer
Trackback